Call Us Now

0887592220
Защо слънчеви очила?

Защо слънчеви очила?

Monday, Dec 22, 2014 0 comment(s)

Освен факта, че слънчеви очила сега са незаменим моден аксесоар, който набляга на определен стил и имидж на собственика им, те трябва да отговарят на изискванията на функционалните защита и безопасност.

Освен факта, че слънчеви очила сега са незаменим моден аксесоар, който набляга на определен стил и имидж на собственика им, те трябва да отговарят на изискванията на функционалните защита и безопасност. За нашите очи не само вредните ултравиолетови лъчения, но и инфрачервени и прекалено ярка светлина като такива. Високо качество, правилно подбрани според степента засенчени очила, разбира се, неутрализира негативните ефекти, но само тъмните очила без UV филтри, може да навреди само, защото те заблудят ученикът, който не се свива при ярка светлина, която поглъща дори високи дози UV. Много проблеми в нашата възраст, е резултат от пренебрегване на слънчеви очила в младежките си години, като незабележим микротравми око, натрупване даде осезаем негативен ефект само с времето. Въпреки това, този път може да бъде изчислена, и един, два сезона, докато носите опасни точки. Да, и появата на бръчки около очите не отнема много време, ако не се носят слънчеви очила в ярка слънчева светлина, постоянно крив в същото време. Продължаващата метаморфоза е известно, че атмосферата на Земята значително изостряне на негативните ефекти от процесите на окото и кожата и изискват повишено внимание към този въпрос.

Защита от слънцето и символи

Ултравиолетовите лъчи, достигащи до сега, очите са разделени на UVA и UVB (с обща дължина на вълната 290-380 нанометра). Категория UVC се абсорбира от атмосферата.

Те със сигурност не са със същата степен на опасност, но очилата трябва да са за защита срещу двете категории. Често етикети слънчеви очила или стикер на обектива, можете да видите знака на "UV-400". Тази защита наименование данни всички обективи от ултравиолетовите лъчи с дължина на вълната по-малка от 400 Nm лъчи. Друго нещо е, че наличието на етикета в много случаи не гарантира наличността на данни за очила лещи, наистина отговаря за качеството на такива надписи. По принцип, това се отнася до точки "съмнително" качество или произхода на.

Информация за защита от инфрачервено лъчение върху чашите не е написал и, като правило, е по подразбиране. Някои лещи справят по-добре от други, като поляризация. Често, етикети, стикери лещи или очила лък посочени категорията на преносните светлина точки от данни обектив. Необходимо е да се вземат предвид при избора на категория на точки, което предполага, в същото време с оглед на условията им на приложение.

Има само пет категории лещи пропускливост:

0 - преминал 80-100% от светлината (лещи прозрачна или леко сенчести);
1 - пропуснете 43-80% от светлината;
2 - преминал 18-43% от светлината;
3 - прескачане 8-18% от светлината;
4 - преминали 3-8% от светлината (много тъмен обектив).

Принадлежността към всяка категория, разбира се, това зависи от цвета на лещите. Независимо от това дали тази информация е на очилата или не, това е желателно да се осигури всеки цвят обектив за някои слънчеви осветеност са подходящи. Това е така, защото на опасността за очите е нужен прекалено ярка светлина да използва слънчеви очила в определени условия на осветеност в съответствие с категория сенки (цвят) лещи. Таблицата по-долу показва препоръчва използването на слънчеви очила при определени атмосферни условия и осветеност.

Related Articles: (2)

Leave Your Comment